Exempel på olika tävlingar i moderna sällskapsspel

hex-gamesNågot som redan tagits upp som exempel på denna sida är de tävlingar som finns gällande kortspel, schack och datorspel. Inom dessa områden finner du många olika tävlingar som är lätta att finna. När det gäller just kortspel och i synnerhet poker, så kommer detta även för många att kännas som ett sällskapsspel även när de spelar via Internet på det virtuella planet. Här spelar du naturligtvis för att vinna, men i och med att det oftast finns en chattfunktion i samband med spelet finner många nya vänner och ett bra sätt att umgås utan att egentligen träffas eller känna varandra.

Likaså finns det naturligtvis schacktävlingar på nätet. Dessa var dock vanligare förr, och har numera nästan helt och hållet dragits tillbaka till fysiska lokaler där du kan sitta ansikte mot ansikte med din motspelare. Nu finns det två stycken mycket vanliga sällskapsspel som inte har upptagits bland alla de som det går att finna tävlingar i. Ett av dessa är bingo och detta gamla traditionella spel finner du i nästan alla städer som dagbingo eller kvällsbingo. De drivs oftast av föreningar och drar många äldre människor till sig. När det handlar om bingo på nätet så kommer du snart att se att det inte bara är äldre som spelar detta spel, och att det faktiskt finns bra vinster att kamma hem för den som har turen på sin sida.

Ett annat spel som faktiskt är både ett sällskapsspel och en sport, där det ofta handlar mycket om prestige och i många fall även enorma vinstsummor, är den härliga sporten golf. Det hela har att göra med hur skicklig du är och i vilken division du tävlar. Sporten golf är också faktiskt ett mycket gammalt spel och sport, men som blivit mäkta populärt igen trots avsaknad av dagens moderna teknik.