Finns det regler att följa i sällskapsspel?

Governor's_Mansion_State_Historic_Park_-_formal_parlorPrecis som med allt annat i livet finns det naturligtvis regler att följa när det gäller sällskapsspel. Om inte dessa fanns skulle det egentligen inte talas om ett spel. För att ett spel ska fungera så måste det finnas regler att följa. Nu kommer dessa regler inte alltid att hållas vid spel och tävlingar inom familjen och bekantskapskretsen, men det är då när det gäller att någon vill släppa lite på dem. Här ska du definitivt inte försöka vara den som medvetet fuskar för att vinna för det finns det ingen som tycker om. När det finns regler ska reglerna följas så att alla kan spela och tävla på lika villkor.

De viktigaste gångerna då det gäller att hålla sig till reglerna för att inte bli diskvalificerad är om du deltar i uppsatta tävlingar rörande olika sällskapsspel. Här finns det mycket att välja på och även de gamla traditionella sällskapsspelen finns med i denna rad. Här går det alltså att bli mästare i Monopol eller trivial Pursuit, men för den invigde är dessa tävlingar ganska okända och svåra att finna. Idag är det mest de moderna sällskapsspelen gällande kortspel och schack samt datorspel som står för de stora och kända tävlingarna där det också finns massor av fina prispengar att hämta för den skicklige.

När du spelar med vänner och bekanta är det oftast en del som tycker att reglerna ska följas till punkt och pricka, medan den andra halvan bara tycker att det är ett roligt tidsfördriv och inte tar så hårt på detta. Hur som helst är det då viktigt att gå en balansgång så att det roliga inte urartar, vilket det finns många som varit med och upplevt. Det som gäller är att ha is i magen och inte reta upp sig på småsaker så att alla kan fortsätta och ha roligt vad som än händer.