När du vill bli en skicklig schackspelare

Chess PlayerOm du är den som gillar matematiska beräkningar, samtidigt som du tycker om att spela spel, så kommer förmodligen schack att vara något som passar dig. Antagligen så kommer du då också att välja ett av de traditionella sällskapsspelen som har de flesta åren på nacken. Hur som helst så kommer du inte att bry dig speciellt mycket om hur gammalt det spel du önskar bli bra på och tävla i är. Här handlar det helt och hållet om att bli så bra som möjligt och bli den som kammar hem de prissummor som finns att hämta.

Att bli en bra schackspelare är dock inte lika enkelt som att bli bra på Texas Holdém. Sällskapsspelet schack är betydligt mera komplicerat, men om du som sagt gillar att beräkna olika drag och vad som händer om du utför en viss handling så kommer schack verkligen att vara det sällskapsspel du ska satsa på att tävla i. När det gäller schack så är faktiskt också detta ett spel där det fortfarande ligger mycket prestige och ära i spelet, vilket faktiskt annars har försvunnit från många andra spel när de kommit upp på kommersiella nivåer. Om du vill bli en skicklig schackspelare kommer du dock att ha en mycket lång väg att vandra.

För att bli så bra så att du kan ge dig in i smeten och tävla i olika schackturneringar, så kommer det att behövas mycket träning och erfarenhet bakom detta. För det första måste du vara den som har spelat detta spel på hobbynivå under ganska så lång tid, och för det andra så gäller det också att vara påläst om alla de klassiska partier som tidigare spelats och blivit kända. Kommer du så långt och samtidigt har en stor matematisk kapacitet så kan de förutsättningar som krävs finnas på plats.