Sällskapsspel i olika former

När man tänker på sällskapsspel är det ofta Monopol, Yatzy, Fia med knuff och kortspel. Det är såna spel våra föräldrar och även du kanske är uppväxta med. Men vår nya ungdom har inte riktigt samma syn på vad ett sällskapsspel är. Just namnet sällskapsspel kommer från att man spelar ett spel tillsammans i sällskap. Det är något trevligt för att fördriva tiden och samtidigt ha lite roligt. De fanns inga datorer eller andra teknik produkter man kunde spela på under sällskapsspelen uppbyggnad. Det var därför ofta relativt dyra och stora spel man spelade på.

Nu för tiden kanske du tror att man inte spelar särskilt många sällskapsspel men där har du fel. Det är precis tvärt om. Vi spelar mer och mer sällskapsspel fast i en annan form. Vi spelar istället wordfeud mot kollegan eller släktingen. Quiz kampen är ett annat populärt frågesport spel som man möter sina vänner mot. Det är en app på mobilen där man möter varandra från sin egen mobil över internet. Man kan alltså spela mot syskonet som har bosatt sig uppe i Norrland även om du själv bor i Malmö.

De har under de senaste åren blivit extremt populärt att spela om pengar. Det är ofta casino eller sportsbetting som gäller. Men just nu är poker också på uppsving. Det roliga med just Poker är att det kan räknas som ett sällskapsspel. Det är många kompis grupper som träffas en fredag kväll och kör en turnering om 200 kr. De sitter och spelar tillsammans en hel kväll och umgås. Ända skillnaden mot ett klassiskt sällskapsspel är att pengar är inblandade. Man spelar ju med kort som man gjorde förr i tiden. Om man är bra på poker är det ett perfekt sällskapspel. Man tjänar pengar men också umgås med sina vänner och spelar ett sällskapsspel. Om polaren inte har pengar för att vara med i turneringen en fredagskväll ber du honom läsa detta och klicka här.

Lycka till med ert sällskapsspelande oavsett om det är poker som står på agendan eller Fia med knuff!

fia-med-knuff